Campania de strângere de fonduri pentru susținerea Platformei Valori Românești realizată de Centrul Medical Medsan în parteneriat cu Multicultural Business Institute

În luna iunie (2019) ne-am propus ca în cadrul evenimentului nostru periodic, „22 în Dar” să sprijinim Platforma „Valori Românești”, un proiect al Multicultural Business Institute, având ca scop principal descoperirea tinerilor de valoare din sistemul educațional românesc și susținerea acestora în dezvoltarea profesională și personală. Până în acest moment (în 3 ani de activitate), „Valori Românești” a ajutat peste 60 de tineri în a-și începe cariera în mediul potrivit, a sprijinit 78 de programe de cercetare-dezvoltare-inovare și a trecut prin procesul de validare, acreditare, legalizare, certificare peste 50 de volume cu statut științific. În plus, a reușit să creeze o rețea de implicare academică formată din peste 90 de instituții și personalități, peste 40 de parteneri business, 18 parteneri din mediul diplomatic, 17 parteneri comunitari, toate acestea în calitate de susținători ai promovării tinerilor și rezultatelor activității lor.

După succesul major realizat în mediul clujean, în lunile următoare, Multicultural Business Institute intenționează să extindă beneficiile Platformei și către tinerii români din alte orașe ale țării și chiar din străinătate.

Banii încasați în ziua de vineri, 21 iunie 2019 vor merge către Platforma „Valori Românești”. Este atât de ușor să te implici! Este necesar doar să faci o programare și să beneficiezi de servicii medicale contra cost în cadrul Centrului Medical Medsan.

Doamna Dr. Dana Gânscă, fondator și manager Medsan, ne povestește cum a luat naștere proiectul:

„Ideea acestui eveniment, o provocare pentru mine și echipa mea, a apărut cu ocazia vizualizării unei postări care solicita muncă de voluntariat pentru comunitatea din care facem parte. Am convocat echipa si am expus ideea zilei de voluntariat, pregătită fiind și pentru un eventual refuz. Spre surprinderea mea, 15 persoane din echipă s-au arătat entuziasmate să ajute!

Am realizat atunci că e cazul să gândesc mai departe de „sâmbăta de voluntariat”, că ar fi benefic să investim eforturile colective într-un mod repetitiv, scalabil și relevant. Împreună cu ei am pus la cale un plan pentru un proiect de care suntem foarte mândri, un proiect aproape de inimile noastre: 22 ÎN DAR. Ne dorim ca acest proiect să însemne începutul unui nou capitol pentru Medsan, să devenim și mai umani, empatici și sinceri în dorința noastră de a sprijini cu adevărat oamenii din comunitatea locală.”